Винтов компресор BASE – „Малката Революция“

Винтовите компресори от серията BASE са най-изгодния вариант когато става дума за винтов компресор с мощност от 2 kW до 15 kW. Те са представени в две основни групи:

BASE Mini

Компресори с Постоянна Скорост/Дебит BASE 2 (220V), BASE 2 и BASE 3 с асинхронни електромотори, клас IE3 и производителност съответно 240 л/мин и 380 л/мин. Работно налягане 8 и 10 бара и ниво на шум от само 60dB(A).

и BASE VSD

Компресори с Променлива Скорост/Дебит BASE 5 VSD до BASE 15 VSD. Тази група компресори е представена от четири компресора с мощност съответно 5, 7, 11 и 15 kW и работно налягане 8 и 10 бара и ниво на шум от 62 до 65 dB (A).  Задвижвани са от електромотори с постоянен магнит с клас IE4, директно куплирани към винтовата степен за най-висока ефективност. VSD – Variable Speed Drive означава, че Честотно управление регулира оборотите на електромотора и по този начин подсигурява точното количество въздух, съответстващо на моментното потребление.

Също така компресорите BASE 5 до BASE 15 се предлагат и във вариант TD – заедно със изсушител върху ресивер. BASE TD се състои от: винтов компресор BASE 5 – 15 VSD, хладилен изсушител, два филтъра – снабдени с автоматични (механични) кондензоотделители и всичко това е монтирано на платформа върху Италиански ресивер с вместимост 270 литра. Вариантът TD е изключително удобно решение Plug&Play, тоест необходимо е единствено свързване към системата за пренос на компресирания въздух и към електрическата мрежа. Потока на въздуха е така организиран, че да се подсигури т.н. „сух ресивер“, това означава, че въздуха след компресора преминава първо през „предварителен“ Филтър, след него в Изсушителя, после през „микро“ Филтър и чак след това постъпва в Ресивера. Това гарантира дълъг експлоатационен период на съоръжението.

Важно е да отбележим, че всички компресори от серията BASE притежават действително получена СЕ маркировка, а гаранцията е 24 месеца.

Компресорите BASE са оборудвани с съвременно управление C100 със сензорен екран. Чрез него потребителя контролира основните работни параметри на компресора, може да проверява времето оставащо до следващото обслужване(профилактика) и има достъп до информация относно работното състояние на съоръжението. Едно управление може да контролира до 10 свързани в мрежа BASE компресора. В средата на тази 2023 година, интерфейса на управлението C100 получи обновление, което ще бъде имплементирано във всички нови компресори от серията.

Със своите компактни размери, ниски нива на шум (до 65 dB)  компресорите BASE са идеален помощник за Вашия бизнес. Независимо от сферата на приложение, било то Автосервиз, Сервиз за гуми, Бояджийско хале, Работилница или Производствен цех, BASE ще подсигури нуждите Ви от сгъстен въздух! А ако вече сте инвестирали в бутален компресор с ресивер, то новия Ви компресор BASE може да се монтира непосредствено до него и да се свърже към ресивера. Така вие запазвате буталния компресор като резервна мощност (при профилактика или в случай на авария), а винтовия компресор става Ваш основен компресор. Тази инвестиция ще Ви спести около 35% електроенергия* и ще повиши комфорта на работната среда намалявайки значително шумовия фон.

Ако трябва да синтезираме предимствата на винтовите компресори от серията BASE то те са:

  • Ниско ниво на шум
  • Здрава и опростена конструкция за дълъг експлоатационен живот
  • TD версия с хладилен изсушител и филтрация с автоматично кондензоотделяне разположени върху 270 l. ресивер произведен в Италия
  • Винтова степен с директно задвижване, работеща на ниски обороти за висока ефективност
  • Двигател с постоянен магнит (IE4) за отлична енергийна ефективност
  • Контрол на скоростта за адаптиране към действителната консумация
  • Модерно, усъвършенствано управление със сензорен екран

Нашите висококвалифицирани сервизни техници са разположени в София и Добрич и покриват обектите ни в цялата страна и ще Ви посетя в най-кратки срокове. Предлагаме отговорно и качествено сервизно обслужване на системите за сгъстен въздух и свързаното с тях оборудване (студоизсушители, филтрация, управление на кондензата и пр.), изграждане и поправка на тръбна инсталация за сгъстен въздух. За подробна техническа спецификация относно компресорите от серията BASE (мощност, производителност, габаритни размери), може да посетите страницата на продукта тук, където ще намерите актуална информация и Цени на компресорите или се свържете с нас на телефон+359 876 458 155 и +359 876 458 163.

* спрямо енергията консумирана от бутален компресор при производството на същия дебит

 

винтов компресор Base VSD 7 винтов компресор Base 7 TD винтов компресор Base VSD 7 винтов компресор BASE 7 заедно с бутален компресор